събота, 23 май 2009 г.

Какво се случва в едно обикновенно българско училище?

Напоследък в моето училище станаха няколко малко странни неща.Първото стана преди около седмица-тогава първия час имахме физика-ЗИП.Всичко започна нормално-господина дойде отключи ни стаята,ние влязохме и седнахме,но след 2-3минути той ни каза да го изчакаме че има малко работа долу и ние останахме да го чакаме.Но така мина целия час и той не са върна.Мина и междучасието,а ние още чакахме(имахме два часа при него),започна втория час и на десетата минута ние си тръгнахме,защото предположихме че той няма да се върне,но на излизане от училище го видяхме ,аз го поздравих и му казах довиждане,но той не изобщо не ми обърна внимание.Второто нещо което стана беше в четвъртък(21май),тогава на мен ми беше доста натоварен ден ,защото правихме бал на сестра ми и вкъщи имаше доста работа,но аз трябваше да отида на училище ,защото знаех,че ще правим класна по Литература и си бях научила доста добре за нея.Но когато дойде часа в който трябваше да я правим и всички си мислехме ,че ще я правим стана нещо доста необичайно.Когато влязохме в стаята госпожата започна да предава урок,но ние и напомнихме за класната,а тя ни отговори че е забравила,че класната е днес,защото била доста заета с 11в клас(ние сме "б") и с тях правели презентация,която другия час ще ни представят.И тя ни каза ,че класната се отменя за другата седмица.Аз се ядосах малко ,защото бях учила и отидох на училище специално за да направя класната.
В нащето училище са ставали още доста странни неща,но за тях може да разказвам друг път.Извода за мен е че учителите,понякога забравят повече от свойте ученици.
(извинете ме ако има правописни грешки)

3 коментара:

  1. "Отидох на училище само заради класното" Боже, откъде да започна...

    ОтговорИзтриване
  2. Да не те разочаровам, ама в университетите ни не е много по-различно...

    lasombra, аз напълно разбирам защо Катя е отишла на училище само за едното класно. От това, което описва, кое друго да й предизвика интереса?

    ОтговорИзтриване
  3. Че аз да съм казал нещо против Катя? Аз съм завършил преди 10 години, и също не ходех на училище, ако можех да го избегна.

    Много точна формулировка: "...кое друго да й предизвика интереса". именно това се случва в българското Училище -- не едно училище, а УЧИЛИЩЕТО, с главна буква. Вече няма учители, а само преподаватели. Гледат само да си изтропат урока, без да се опитат да привлекат учениците към предмета, да им покажат, че знанията имат практическо приложение, да ги накарат да мислят.

    ОтговорИзтриване